Antena 3 CNN Externe Ministrul francez al Sănătății, vaccinat cu un "booster" Pfizer, după o primă doză cu Astra Zeneca și un rapel cu Moderna

Ministrul francez al Sănătății, vaccinat cu un "booster" Pfizer, după o primă doză cu Astra Zeneca și un rapel cu Moderna

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătăţii, s-a vaccinat cu cea de a treia doză. De data aceasta, demnitarul francez a primit serul Pfizer, după ce, anterior, s-a imunizat cu Astra Zeneca, prima dată, iar apoi cu Moderna.

Ministrul francez al Sănătății, vaccinat cu un "booster" Pfizer, după o primă doză cu Astra Zeneca și un rapel cu Moderna
Sursa foto: Facebook/ Olivier Veran
de Cerasela Stafie    |    27 Oct 2021   •   22:25

Olivier Veran este medic neurolog și, din acest motiv, a putut să primească doza ”booster”. Imunizarea a avut loc marți, la un spital din Paris.

Ministrul a vrut și "să transmită un semnal" milioanelor de francezi eligibili pentru vaccinarea cu doze "booster" : "am profitat pentru a face în acelaşi timp, în celălalt braţ, un vaccin antigripal".

 "Mă protejez pe mine însumi, le protejez pe persoanele cu care intru în contact. Şi vă trimit un semnal, îndemnându-vă să mergeţi să vă vaccinaţi", a adăugat acesta, la patru zile de la debutul campaniei de vaccinare antigripală în Franța, potrivit Huffingtonpost.fr, citat de Agerpres.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni au făcut a treia doza de vaccin anti-COVID-19, din cei circa 6,8 milioane eligibili. Persoanele peste 65 de ani, cele cu boli grave şi comorbidităţi, persoanele din centrele de îngrijire şi personalul sanitar pot să se imunizeze cu doza booster.

"Însă ritmul de vaccinare se intensifică", a spus Olivier Veran, menționând cele "100.000 de doze de supra-rapel pe zi" şi "creşterea numărului de programări". Astfel, francezii de peste 65 de ani sunt "în majoritatea lor" vaccinaţi, la fel ca şi 64% dintre vârstnicii care locuiesc singuri şi 63% dintre cei internaţi în centre de îngrijire.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close