Antena 3 Externe Ministrul Sănătății, întrerupt de un păianjen veninos în timp ce vorbea despre COVID, în Australia

Ministrul Sănătății, întrerupt de un păianjen veninos în timp ce vorbea despre COVID, în Australia

de Adrian Iclozan    |    17 Dec 2021   •   11:53
Ministrul Sănătății, întrerupt de un păianjen veninos în timp ce vorbea despre COVID, în Australia
Sursa foto: Wikipedia / captură BBC

Un păianjen vânător a ajun în centrul atenției la conferința de presă în care Yvette D'ath, ministrul sănătății din statul australian Queensland, prezenta situația actualizată a pandemiei de coronavirus.

D'ath (foto, dreapta) vorbea despre răspunsul autorităților la plângerile reprezentanților mediului de afaceri.

"Mesajul este ....", a început ministrul o propoziție, pe care n-a mai dus-o până la capăt, pentru o voce din apropierea sa i-a atras atenția:

"Doamnă ministru, aveți un păianjen mare pe dumneavoastră!"

Femeia a aruncat o privire în jos, fața ei a căpătat o expresie gravă și a spus: "Poate cineva să îndepărteze păianjenul?"

Drept reacție, un bărbat aflat lângă ministru, în stânga sa (în dreapta cadrului) a luat niște foi de pe pupitru, probabil cu intenția de a le folosi să scape de vietatea cu 8 picioare.

"E ok, mă ocup eu", spune bărbatul.

"Asta arată cât de mult pot să-mi păstrez controlul. Nu-mi plac păianjenii, dar am să continui și am să pretind că n-am unul pe mine în acest moment", a glumește ministrul în timp ce bărbatul cu foile încearcă să-și îndeplinească angajamentul, aplecat în spatele femeii.

"Voi lăsa pe altcineva să se ocupe de asta, dar să-mi spuneți dacă se apropie de fața mea. L-am determinat pe șeful sănătății publice să mă ajute", continuă Yvette D'ath

"Este sub piciorul dumneavoastră stâng", i se spune ministrului.

Din spatele pupitrului cu microfon, Yvette D'ath face o mișcare ca și cum s-ar feri din calea păianjenului, apoi spune, ușurată: "Se îndepărtează!"

"A fost ceva deosebit, nu? Avem Covid și avem păianjeni", a concluzionat ea.

BBC notează că arahnida care și-a făcut apariția lângă ministrul sănătății din Queensland face parte din specia păianjenilor vânători, a căror mușcătură este veninoasă și care pot atinge dimensiuni până la 15 centimetri.

Totuși, păianjenii vânători sunt reticenți să muște și nu sunt considerați periculoși, adaugă sursa citată.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Parteneri
x close