Antena 3 CNN Externe Misterul dispariției lui Șoigu, elucidat

Misterul dispariției lui Șoigu, elucidat

Leonid Nevzlin, unul dintre foștii lideri ai companiei petroliere ruse Yukos, a povestit unde a dispărut ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și dacă absența sa s-a datorat unei boli sau a demiterii pentru eșecul în războiul din Ucraina.

Misterul dispariției lui Șoigu, elucidat
Sursa foto: Twitter/khotgoid81
de Alexandra Ionescu    |    06 Apr 2022   •   20:55

Potrivit lui Nevzlin, șeful Ministerului rus al Apărării se afla în Coreea de Nord, unde a cerut rachete pentru războiul împotriva Ucrainei.

„A fost trimis să inspecteze arsenalele nucleare. Și apoi a dispărut și, conform diverselor surse de încredere, a cerut muniție, rachete, mai ales pentru că s-au epuizat în Rusia, iar Rusia este supusă sancțiunilor.

Aici Putin a fost din nou înșelat - sunt 70-80% din importuri în umplutura acestor rachete. Așa că a fost necesar să se caute rachete compatibile și, din câte știu, s-a ajuns la un acord cu coreenii. 

Nevzlin adaugă că și Shoigu a mers în China cu aceeași cerere, dar Rusia a fost refuzată .

"Au fost informații că se afla în China și nu numai, dar în China a fost refuzat. În schimb, a rămas în Coreea cel mai mult timp. Aceasta a fost destinația lui finală. Nu se știe ce arsenale are Coreea de Nord, dar eu sunt sigur că nu sunt suficiente pentru a depăși rezervele părții ucrainene” a spus el, potrivit TSN.ua.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu nu a apărut în public timp de două săptămâni. 

Pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina,  lansând o serie de rachete și lovituri aeriene asupra orașelor, inclusiv Kiev. Invazia pe scară largă durează de 42 de zile. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Serghei Șoigu
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close