Antena 3 CNN Externe Cel puțin 100 de morți într-un atac din Burkina Faso din weekend

Cel puțin 100 de morți într-un atac din Burkina Faso din weekend

​​​​​​​Bărbați înarmați au ucis cel puțin 100 de civili într-un district rural din nordul Burkina Faso în weekend, au declarat luni o sursă locală și o sursă de securitate, citate de Reuters.

Cel puțin 100 de morți într-un atac din Burkina Faso din weekend
Sursa foto: Twitter/realzaidzayn
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2022   •   19:40

Atacatorii au lovit sâmbătă seara în comuna Seytenga, parte a provinciei Seno, care se află în zonele de frontieră.

O sursă de securitate a declarat pentru Reuters că cel puțin 100 de persoane au fost ucise.

O sursă locală care nu a dorit să fie numită a declarat că bilanțul provizoriu al morților se ridică la 165.

Organizația Națiunilor Unite a condamnat luni, într-o declarație, atacul care "a făcut numeroase victime" și a cerut autorităților să îi aducă pe făptași în fața justiției.

Se așteaptă ca guvernul să furnizeze un bilanț al morților în cursul zilei de luni.

Cel mai mare număr de morți de la începutul crizei de securitate din Burkina Faso a fost înregistrat în urma unui atac din iunie anul trecut, când militanții au ucis peste 130 de civili într-un sat din nord-estul țării.

Violențele legate de insurgenții islamiști au ucis mii de persoane și au strămutat milioane de oameni în Burkina Faso și în țările vecine Mali și Niger din 2015.

Ofițerii armatei, supărați pe escaladarea atacurilor, l-au răsturnat pe președintele Burkina Faso în ianuarie și au promis să îmbunătățească securitatea, dar nivelurile de violență au rămas ridicate, potrivit Mediafax.

Aproape 1,7 milioane de persoane din Burkina Faso, Mali, Niger și Ciad se vor confrunta în următoarele luni cu niveluri de urgență de insecuritate alimentară - o situație exacerbată de violențe, de sărăcia cruntă și de prețurile record ale alimentelor, a declarat în luna mai agenția de ajutorare a Națiunilor Unite.

×
Subiecte în articol: Burkina Faso atac crime civili
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close