Antena 3 CNN Externe Moscova își transmite mesajul din România, prin Viktor Orban: "Acest război se va încheia doar prin negocieri SUA - Rusia!"

Moscova își transmite mesajul din România, prin Viktor Orban: "Acest război se va încheia doar prin negocieri SUA - Rusia!"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie în centrul căreia să se afle negocierile de pace între Rusia şi SUA.

Moscova își transmite mesajul din România, prin Viktor Orban: "Acest război se va încheia doar prin negocieri SUA - Rusia!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2022   •   15:47

Premierul Ungariei consideră că strategia europeană în acest război s-a bazat pe patru piloni greșiți.

"În acest război, strategia occidentală se construiește pe patru piloni. Este o strategie logică, raţională pe hârtie, poate este bazată şi pe cifre.

  • Primul pilon este că Ucraina nu e singură și că, prin instructori militari anglo-saxoni şi cu armament NATO, poate câștiga războiul împotriva Rusiei.
  • Al doilea pilon este că sancțiunile vor slăbi Rusia şi vor destabiliza conducerea de la Moscova.
  • Al treilea pilon, al treilea element strategic, este că vom fi capabili să gestionăm consecințele economice ale sancțiunilor, adică pe ei (pe ruși, n.r.) îi va durea mai mult, iar pe noi, mai puțin.
  • Al patrulea pilon spune că lumea se va alinia în spatele nostru, deoarece noi avem dreptate

În loc de asta, în urma acestei strategii minunate, situația stă în felul următor: stăm într-o mașină ale cărei toate patru roți s-au dezumflat.

Este evident că astfel nu vom câștiga nici un război. Ucraina niciodată nu va câștiga războiul împotriva Rusiei cu ofițeri instructori americani şi cu armament american.

Viktor Orban: "Treaba UE e să stea undeva între Rusia și Ucraina"

Dacă toate cele patru roți au pană, avem nevoie de o nouă strategie în centrul căreia să nu se afle câștigarea războiului, ci negocierile de pace și formularea unei propuneri de pace corespunzătoare.

Treaba UE nu este să stea de partea Ucrainei sau a rușilor, ci să se încadreze undeva între Ucraina și Rusia", a declarat premierul Orban, potrivit traducerii oficiale.

În opinia premierului Ungariei, discursul rușilor trebuie luat în serios, atenționând că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Viktor Orban: "Ce spune Serghei Lavrov are sens"

"Dacă îl ascult pe domnul Lavrov, parcă aș auzi un discurs de acum 30-40 de ani, dar asta nu înseamnă că nu are sens ce spune. Are sens.

Şi merită să îl luăm în serios. Acum două zile, reprezentantul oficial al Rusiei a spus că vor înainta în Ucraina până când frontul va ajunge la o suficientă distanță pentru ca ucrainenii, cu armamentul lor, să nu poată atacat teritoriul Rusiei.

Adică, cu cât dăm (Ucrainei, n.r.) din partea NATO arme mai moderne,  cu atât mai departe se vor duce rușii în adâncul Ucrainei. Fiindcă ei sunt popor militar şi îi interesează doar să nu poată  fi atacați de pe teritoriul Ucrainei.

Şi în momentul actual ceea ce facem ajută, facilitează prelungirea războiului.

Viktor Orban: "Să ne obișnuim cu ideea negocierilor între Rusia și SUA"

Asta înseamnă, și merită să ne împrietenim cu această idee, că nu vor fi negocieri de pace între Ucraina şi Rusia.

Cei care așteaptă această idee așteaptă degeaba. Din acest motiv, acest război va putea fi încheiat doar cu negocieri americano-ruse.

Până când nu vor fi negocieri americano-ruse, nu  va fi nici pace", a susținut Viktor Orban.

Trimisul lui Orban s-a dus la Moscova să ceară mai multe gaze

"Rusia va lua în considerare cererea Ungariei, de a cumpăra mai mult gaz rusesc", a declarat, joi, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, după o întâlnire la Moscova cu omologul său maghiar.

Ungaria, stat membru al Uniunii Europene, a menținut ceea ce numește "relații pragmatice" cu Moscova, de la invazia Ucrainei, generând tensiuni cu adepții unei linii mai dure a UE.

De asemenea, Ungaria, care este dependentă în proporție de 85% de gazul rusesc, se opune ferm ideii oricăror sancțiuni UE asupra importurilor de gaze rusești. 

Ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, a fost însărcinat de guvernul de la Budapesta să discute despre achiziționarea suplimentară a circa 700 milioane metri cubi de gaze din Rusia, pe lângă volumele specificate în contractele pe termen lung privind cumpărarea de gaze naturale rusești, a subliniat purtătorul de cuvânt al MAE ungar.

"Privind situația actuală a pieței, vă place sau nu, fără surse rusești nu ar fi posibilă achiziția a încă 700 de milioane de metri cubi de gaz" a arătat Szijjarto.

El a menționat că depozitele de gaze din Ungaria au fost umplute la un nivel care acoperă puțin peste 27% din necesarul anual de consum al țării.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close