Antena 3 CNN Externe Moscova. Peste 1.300 de persoane reţinute, pentru prevenirea confruntărilor între extremişti şi etnici din Caucaz

Moscova. Peste 1.300 de persoane reţinute, pentru prevenirea confruntărilor între extremişti şi etnici din Caucaz

Moscova. Peste 1.300 de persoane reţinute, pentru prevenirea confruntărilor între extremişti şi etnici din Caucaz
Sursa foto: Foto: morrisonworldnews.com
19 Dec 2010   •   15:03

Peste 1.300 de persoane au fost reţinute preventiv la Moscova de poliţia rusă pentru a împiedica noi confruntări între militanţi de extremă-dreapta şi etnici din Caucaz. Oficialii ruşi spun că aveau informaţii că mai multe grupări pregăteau noi lupte de stradă.

Oamenii au protestat în faţa televiziunii Ostankino din Moscova şi au strigat sloganuri împotriva conducerii de la Kremlin, înainte de a fi reţinuţi. Manifestanţii au cerut arestarea premierului Putin, care, la rândul său s-a declarat şocat că mulţi dintre protestatari erau minori.

Deşi manifestaţia a fost paşnică, scutierii au intervenit în forţă şi i-au arestat pe protestatari. În total 1.300 de oameni au fost reţinuţi în Moscova pentru prevenirea conflictelor, care, în urmă cu câteva zile, au degenerat.

800 de oameni au fost arestaţi şi atunci, iar un tânăr naţionalist a fost ucis în urma confruntărilor cu etnicii caucazieni. Poliţia a confiscat zeci de bâte, cuţite şi pistoale cu impulsuri electrice.

 


×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close