Antena 3 Externe Moscova va bloca orice tentativă de intervenţie militară în Iran

Moscova va bloca orice tentativă de intervenţie militară în Iran

de G.C.P    |    23 Oct 2012   •   18:37
Moscova va bloca orice tentativă de intervenţie militară în Iran

Rusia va bloca orice rezoluţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, care poate fi interpretată ca fiind una ce ar permite intervenţia militară în Iran, a anunţat Ministrul de Externe rus, Sergei Lavrov.
Întrebat dacă există posibilitatea ca Israelul sau Statele Unite să treacă la o intervenţie în forţă, împotriva Iranului, acesta a răspuns ferm:
"După cum ne-a arătat experienţa din Libia, din păcate, un scenariu militar este posibil. Dar noi nu vom permite o interpretare nesinceră a situaţiei din Iran" a spus Lavrov, într-un interviu acordat pentru Rossiiskaya Gazeta.

Ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite ale Americii, acuză Iranul că urmăreşte dezvoltarea unui program militar nuclear, dar Republica Islamică susţine că are nevoie de energie nucleară în scopuri strict civile.

"Nu există nici o dovadă categorică care să sugereze că Iranul a decis implementarea unei componente militare în programul său nuclear", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close