Antena 3 CNN Externe Muammar Gaddafi, cel mai bogat om din lume? Vezi ce avere avea dictatorul

Muammar Gaddafi, cel mai bogat om din lume? Vezi ce avere avea dictatorul

Muammar Gaddafi, cel mai bogat om din lume? Vezi ce avere avea dictatorul
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
23 Oct 2011   •   15:57
Fostul lider libian, Muammar Gaddafi, ar fi strâns o avere de circa 200 de miliarde de dolari, avere plasată în investiţii la nivel global. Această sumă ar fi însemnat că Muammar Gaddafi a fost cel mai bogat om din lume, conform publicaţiei The Daily.

Cele mai recente estimări ale averii liderului libian, raportate de Los Angeles Times, arată că dictatorul ar fi cumulat averi în cei 42 de ani petrecuţi la putere, în timp ce un cetăţean libian de rând câştigă în jur de 12.000 de dolari pe an.

Portofoliul lui Gaddafi a inclus orice, de la hoteluri de lux în Londra şi Rusia până la acţiuni în Goldman Sachs şi echipe de fotbal din Italia.

Însă, nici un ban nu l-a ajutat pe Gaddafi să scape joi de furia rebelilor, când a fost târât din canal, în oraşul natal Sirte, şi împuşcat.

Mai multe surse rebele au declarat, ulterior, că liderul libian avea la el un pistol de aur masiv când a fost găsit.

Experţii susţin că vor finaliza estimarea averii lui Gaddafi în câteva luni. Totuşi, din primele informaţii, în cei 42 de ani de putere, Gaddafi a acumulat o avere de 37 de miliarde de dolari, investiţi în America, mai mult de 30 de miliarde de dolari în Europa şi China şi, conform oficialilor libieni citaţi de Los Angeles Times, alte zeci de miliarde din afaceri internaţionale.

Dacă cifrele sunt corecte, Gaddafi a fost cel mai bogat om din lume.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close