Antena 3 CNN Externe "Văd că mulți au obosit!" | Șefa Guvernului din Italia și-a dat drumul la gură în legătură cu războiul din Ucraina, fără să știe cu cine vorbește și nici că e înregistrată

"Văd că mulți au obosit!" | Șefa Guvernului din Italia și-a dat drumul la gură în legătură cu războiul din Ucraina, fără să știe cu cine vorbește și nici că e înregistrată

Giorgia Meloni, șefa Guvernului italian, a avut un moment de sinceritate și spus că ofensiva Ucrainei pe fronturile din sud și est nu va schimba soarta războiului declanșat de Rusia.

"Văd că mulți au obosit!" | Șefa Guvernului din Italia și-a dat drumul la gură în legătură cu războiul din Ucraina, fără să știe cu cine vorbește și nici că e înregistrată
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   18:08

Meloni a fost victima unei farse organizate de comedianții ruși Vovan şi Lexus, care i-au păcălit, în trecut, pe alți politicieni occidentali de rang înalt.

Un reprezentant al lui Meloni a admis incidentul și a deplâns faptul că premierul italian a fost înșelat de un "impostor care s-a prezentat drept președintele Comisiei Uniunii Africane".

Recunoașterea a venit după ce comedianții ruși - suspectați de legături cu Kremlinul - au publicat convorbirea cu șefa guvernului de la Roma.

Discuția telefonică a avut loc pe 18 septembrie și a pornit de la pretextul crizei migranților din Africa.

Citește și: Antony Blinken și-a costumat copiii în "Volodimir Zelenski" și i-a trimis să-l colinde pe Joe Biden, de Halloween

Ulterior, tema a virat către Ucraina, când pretinsul oficial african a întrebat-o pe Meloni dacă întrevede vreun final al războiului pornit de Rusia și care durează deja de 20 de luni.

Giorgia Meloni: "Văd că mulți au obosit! Problema e să găsim o soluție care nu distruge dreptul internațional"

"Văd că mulți au obosit. Sincer vorbind, s-ar putea să ne apropiem de momentul în care toți vor înțelege că avem nevoie de o cale de ieșire. Problema este de a găsi o cale de ieșire acceptabilă pentru ambele părți, fără a distruge dreptul internațional", a mărturisit șefa guvernului italian.

Agenția spaniolă EFE, care relatează incidentul, notează în context că guvernul lui Meloni sprijină Ucraina cu armament în războiul cu Rusia.

Premierul italian s-a referit şi la contraofensiva armatei ucrainene, despre care a spus că "merge, dar probabil că nu dă rezultatele așteptate şi nu schimbă soarta conflictului".

"Toată lumea înțelege că acest război ar putea, într-adevăr, să dureze ani la rând dacă nu găsim o soluție. Problema este să găsim soluția acceptabilă pentru ambele părți fără a deschide alte conflicte", a conchis premierul italian.

Foto: Giorgia Meloni, șefa guvernului italian, și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close