Antena 3 CNN Externe Musulmanii nu au dreptul la rugăciune garantat în şcolile din Germania

Musulmanii nu au dreptul la rugăciune garantat în şcolile din Germania

Musulmanii nu au dreptul la rugăciune garantat în şcolile din Germania
Sursa foto: Foto:islamophobiatoday.com
30 Noi 2011   •   22:54

Dreptul unui elev musulman de a se ruga în incinta scolii a fost tranşat într-o instanţă din Germania, informează BBC.

Un tânăr musulman, elev într-un liceu din Berlin, a fost oprit din a se ruga în timpul pauzelor chiar de către profesorii săi.

Yunus Mitschele a contestat decizia administraţiei liceului berlinez, cerându-şi dreptul la religie şi rugăciune în instanţă, solicitând, de asemenea, punerea la dispoziţie a unui loc special amenajat, destinat rugăciunii.

Tribunalul Administrativ din Berlin a precizat însă că şcoala este locul de întâlnire a "mai multor religii şi credinţe diferite" şi că, în plus, mai există şi studenţi atei. Astfel, pluralismul religios care rezultă "poartă în sine un potenţial semnificativ de conflict", iar prin decizia instanţei şcoala trebuie să fie un garant al neutralităţii.

Judecătorii Curţii Administrative Federale din Leipzig au precizat că această decizia magistraţilor nu presupune neapărat faptul că elevii nu au voie să se roage în incinta şcolii. Dispoziţia poate fi pusă în aplicare sau nu, de la caz la caz.

Iniţiativa elevului musulman a lansat acum o nouă dezbatere în Germania: trebuie să li se permită studenţilor să îşi facă rugăciunea în incinta unei şcoli sau nu?

×
Subiecte în articol: musulman rugaciune Berlin
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close