Antena 3 CNN Externe O clădire a unui cimitir s-a prăbușit, iar sicriele au rămas suspendate în gol, la Napoli

O clădire a unui cimitir s-a prăbușit, iar sicriele au rămas suspendate în gol, la Napoli

Un incident straniu s-a petrecut în orașul italian Napoli.

O clădire a unui cimitir s-a prăbușit, iar sicriele au rămas suspendate în gol, la Napoli
Sursa foto: Captură Twitter@localteamtv
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2022   •   12:55

Mai multe sicrie din cimitirul cartierului Poggioreale au fost expuse vederii și au rămas suspendate în gol, după ce fațada unei construcții funerare s-a prăbușit în cursul zilei de luni.

"Înaintea prăbușirii s-a auzit un vuiet puternic, iar pe camerele de supraveghere a fost detectat un nor dens de praf. La momentul respectiv, în cimitir nu se aflau rude ale decedaților", a declarat Vincenzo Santagada, consilier de la administrația cimitirelor din Napoli.

În urma incidentului, unele sicrie au fost decopertate iar "locatarii" sunt vizibili, spre oroarea localnicilor, relatează presa italiană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La începutul acestui an, a avut loc o întâmplare similară. Atunci, s-a prăbușit o altă clădire cu nișe de înhumare din același cimitir. 

O asociație care reunește membri ai familiilor celor înhumați acolo și ale căror locuri de veci au fost afectate de prăbușiri semnalează că a sesizat autoritățile asupra faptului că zona este în pericol, ca urmare a lucrărilor efectuate la metrou.

Evenimentul de luni a afectat o clădire cu patru etaje situată lângă noul crematoriu.

La fața locului au intervenit pompierii, poliția locală și serviciile municipale, care au securizat zona, în așteptarea unui ordin de închidere a cimitirului.

×
Subiecte în articol: Cljuj-Napoca Poggioreale cimitir sicrie
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close