Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela este în continuare internat dar nu se ştie în ce stare este

Nelson Mandela este în continuare internat dar nu se ştie în ce stare este

Nelson Mandela este în continuare internat dar nu se ştie în ce stare este
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Iun 2013   •   10:53
Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela se afla duminică dimineaţa în continuare la spital, unde a fost internat cu o pneumonie în noaptea de vineri spre sâmbătă, fără ca vreun buletin de sănătate să fi fost publicat în ultimele 24 de ore, relatează AFP, conform Mediafax.
"A venit vremea să fie lăsat să plece", titra pe prima pagină ziarul The Sunday Times, deasupra unei fotografii de arhivă în care Mandela zâmbeşte şi salută luându-şi rămas bun.
"Familia trebuie să îl lase acum, pentru ca Dumnezeu să îşi urmeze calea", scrie ziarul. Articolul începe cu această citare a lui Andrew Mlangeni, un vechi prieten al lui Mandela, care rezumă o opinie destul de larg răspândită în ultimele 24 de ore, în special pe reţele de socializare.
 
"Ei trebuie să îl lase, spiritual, şi să îşi pună credinţa în Dumnezeu (...). Vom spune îţi mulţumim, Doamne, pentru că ne-ai dat acest om şi îl vom lăsa să plece", continuă Mlangeni.
The City Press titrează îndemnându-l pe preşedintele Jacob Zuma să se roage pentru Mandela, în timp ce tabloidul The Sunday Sun scrie pe prima pagină "Mandela luptă pentru viaţa sa!".
La Pretoria, numeroşi jurnalişti şi fotografi erau adunaţi în faţa unui spital în care s-ar fi putut afla laureatul Nobelului pentru Pace în 1993.
Preşedinţia nu a dezvăluit locul exact în care a fost spitalizat, iar presa speculează.
 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close