Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela, în a treia lună de spitalizare, într-o stare "critică, dar stabilă"

Nelson Mandela, în a treia lună de spitalizare, într-o stare "critică, dar stabilă"

Nelson Mandela, în a treia lună de spitalizare, într-o stare "critică, dar stabilă"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    07 Aug 2013   •   19:30
Nelson Mandela va începe joi o a treia lună de spitalizare, fostul preşedinte sud-african fiind în continuare într-o stare "critică, dar stabilă", potrivit Mediafax.
 
Potrivit Preşedinţiei, la momentul internării Mandela putea respira fără asistenţă artificială, dar starea lui de sănătate s-a agravat ulterior. 

Pe 23 iunie, Preşedinţia anunţa că Mandela se află într-o "stare critică", iar trei zile mai târziu, preşedintele sud-african Jacob Zuma şi-a anulat o călătorie în Mozambic, pentru a-l putea vizita pe Mandela.
 
Zuma a anunţat pe 27 iunie că starea de sănătate a simbolului mondial al reconcilierii s-a ameliorat, fiind "critică, dar stabilă".
 
Autorităţile au refuzat să confirme informaţiile canalului american de televiziune CBS, potrivit cărora Mandela a fost "resuscitat" la sosirea sa în spital, unde a fost operat la sfârşitul lui iulie "pentru o deblocare a tubului de dializă".
 
La rândul său, Preşedinţia a refuzat să comenteze aceste informaţii, invocând confidenţialitatea medic-pacient.
 
Frecventele probleme pulmonare ale lui Nelson Mandela au, probabil, legătură cu o tuberculoză contractată în închisoarea Robben Island, în largul oraşului Cape Town, unde a petrecut 18 din cei 27 de ani de detenţie, fiind condamnat de regimul apartheid.


 
 

×
Subiecte în articol: Nelson Mandela spital
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close