Antena 3 CNN Externe Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Mi-am trăit viaţa"

Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Mi-am trăit viaţa"

Nelson Mandela, "optimist" în faţa morţii într-o înregistrare video din 1998: "Mi-am trăit viaţa"
Sursa foto: Foto: cbsnews.com
05 Iul 2013   •   12:21

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, spitalizat în stare critică la aproape 95 de ani, îşi privea moartea cu "optimism" încă din 1998, potrivit unei înregistrări video realizate de un amator şi dezvăuite de postul de televiziune american CBS, informează AFP, preluat de Mediafax.

"Mă apropii de sfârşit dar rămân optimist. Am un moral foarte bun deoarece mi-am trăit viaţa", declară Nelson Mandela în această înregistrare video realizată în timpul unei vizite la un adolescent ce avea o tumoră la creier.
   
"Dacă nu eşti optimist şi moralul tău nu este ridicat, medicina nu va fi foarte eficientă", a adăugat el.
   
Eroul luptei antiapartheid, care a petrecut 27 de ani în închisorile regimului rasist, avea atunci 80 de ani şi era preşedintele Africii de Sud din 1994.
   
În prezent, el se zbate între viaţă şi moarte la un spital din Pretoria, unde a fost internat la 8 iunie din cauza recidivării unei infecţii pulmonare de care suferă de doi ani şi jumătate.
   
Starea sa este "critică" dar "nu vegetativă", a declarat joi seara preşedinţia sud-africană.
   
Potrivit unor documente juridice datate 26 iunie şi obţinute de AFP, el se afla, la jumătatea săptămânii trecute, în stare vegetativă, iar familia sa, la sfatul medicilor, intenţiona să îl debranşeze de la aparatele care îl menţineau în viaţă.
  
×
Subiecte în articol: Nelson Mandela
Parteneri
Români morţi într-o mlaştină la graniţa SUA - Canada
x close