Antena 3 CNN Externe Niciodată în istoria acestei ţări nu s-a mai văzut aşa ceva. Meteorologii spun că lumea se va schimba radical

Niciodată în istoria acestei ţări nu s-a mai văzut aşa ceva. Meteorologii spun că lumea se va schimba radical

Niciodată în istoria acestei ţări nu s-a mai văzut aşa ceva. Meteorologii spun că lumea se va schimba radical
de O.P.    |    09 Ian 2013   •   10:20

Dacă în Grecia şi Turcia ninsorile abundente au închis zeci de drumuri şi şcoli, în Australia temperaturile au luat-o razna. Pentru prima dată în istoria ţării oamenii s-au confruntat cu astfel de temperaturi: mercurul din termometre a urcat la 54 de grade Celsius, iar meteorologii au introdus pe harta temperaturilor o nouă culoare - mov închis, pentru a arăta cât de gravă este situaţia, scrie The Guardian.

În săptămâna care a trecut media temperaturilor a fost de 40.3 grade Celsius, însă prognoza meteorologilor nu este deloc optimistă. La începutul săptămânii viitoare se vor înregistra temperaturi de peste 50 de grade.

Cea mai ridicată temperatură s-a înregistrat în 1960, când termometrele au indicat 50.7 grade, însă specialiştii spun că săptămâna viitoare toate recordurile vor fi doborâte.

Temperaturile ridicate au provocat dezastre în fauna şi flora din Australia, iar efectele încălzirii globale vor fi resimţite pe întreaga planetă.





×
Subiecte în articol: meteo vreme extrema
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close