Antena 3 CNN Externe Nicolas Maduro a anunţat demisia în bloc a guvernului de la Caracas

Nicolas Maduro a anunţat demisia în bloc a guvernului de la Caracas

Nicolas Maduro a anunţat demisia în bloc a guvernului de la Caracas
10 Ian 2014   •   16:35

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat pe contul său de Twitter că toţi miniştrii cabinetului de la Caracas şi-au dat demisia, "pentru a grăbi o remaniere guvernamentală".

Potrivit liderului venezuelean, remanierea executivului ar fi motivată de "anul nou", notează publicaţia ABC, preluată de Agerpres.

În realitatea însă, această modificare la nivel înalt intervine într-un moment în care toată lumea este afectată şi discută despre asasinarea Monicăi Spear, fostă Miss Venezuela 2004, şi a soţului acesteia. Crima comisă cu sânge rece, relatată pe larg de toată mass-media centrală,  a readus în prim-planul atenţiei publice creşterea spectaculoasă a criminalităţii, care plasează Venezuela pe locul patru în clasamentul global al statelor cu cel mai mare număr de omucideri, după Honduras, Salvador şi Haiti.

În acelaşi timp, potrivit unor analişti din Maerica de Sud, măsura demisiilor în bloc a guvernului ascunde de fapt criza economică şi socială, cu o inflaţie tot mai mare şi o lipsă acută a produselor alimentare de bază.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close