Antena 3 CNN Externe Nicolas Maduro dă vina pe telenovele pentru creşterea criminalităţii din Venezuela

Nicolas Maduro dă vina pe telenovele pentru creşterea criminalităţii din Venezuela

 Nicolas Maduro dă vina pe telenovele pentru creşterea criminalităţii din Venezuela
21 Ian 2014   •   14:37

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat posturile de televiziune, care transmit telenovele, pentru creşterea ratei criminalităţii din această ţară, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii televiziunilor terestre şi prin cablu, care a avut loc ieri, la palatul Miraflores din Caracas.

Maduro, care a câştigat alegerile prezidenţiale în aprilie 2013, fiind succesorul mentorului său, Hugo Chavez, a declarat că este decis să schimbe ceea ce numeşte o cultură a violenţei, promovată în presă, acuzând posturile de televiziune, în special cele care transmit telenovele, de prezentarea într-o lumină fascinantă a armelor, drogurilor şi gangsterilor.

"Acestea transmit valori negative ale morţii, drogurilor, armelor, violenţei şi trădării, precum şi toate defectele pe care le poate avea o fiinţă umană", a precizat Maduro.

În ultimii ani, Guvernul a lansat aproximativ 20 de campanii pentru sporirea măsurilor de securitate, însă rata criminalităţii a continuat să crească. Potrivit statisticilor oficiale, criminalitatea a crescut cu 105% de când Hugo Chavez, decedat în martie 2013, a ajuns la putere cu 15 ani în urmă.

×
Subiecte în articol: venezuela, caracas Nicolas Maduro
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close