Antena 3 CNN Externe Ninsoarea şi viscolul fac victime în Europa. Două persoane au murit în Serbia, iar circulaţia rutieră e blocată în Germania

Ninsoarea şi viscolul fac victime în Europa. Două persoane au murit în Serbia, iar circulaţia rutieră e blocată în Germania

Ninsoarea şi viscolul fac victime în Europa. Două persoane au murit în Serbia, iar circulaţia rutieră e blocată în Germania
de O.P.    |    10 Dec 2012   •   06:40

Ninsoarea şi viscolul fac deja victime în Europa. Cel puţin două persoane au murit de frig în Serbia, unde sute de maşini au rămas blocate pe şoselele înzăpezite.

Circulaţia rutieră este paralizată şi în Germania. Zeci de români care se îndreptau spre casă au fost opriţi de zăpezi, pe şosele din străinătate. Viscolul putea să provoace un dezastru pe o şosea din nordul Serbiei, principala magistrală rutieră de legătură cu Ungaria.

Autorităţile au fost nevoite să trimită blindatele armatei pentru a salva de la îngheţ sute de oameni, prinşi în capcana zăpezilor. Meteorologii prevăd că ninsorile vor continua şi în aceste zile iar temperatura va scădea până la minus 10 grade.

Circulaţia a devenit aproape imposibilă şi pe autostrăzile din Germania, deşi stratul de zăpadă nu a atins mai mult de câţiva centimetri. Ninsoarea a paralizat şi aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din ţară, unde toate aterizările au fost suspendate.

Iarna a adus mai multă linişte doar în zonele rurale, care au căpătat o înfăţişare de basm. Numai cei aflaţi pe drum, fie cu avionul, fie cu maşina, nu s-au putut deloc bucura de peisaj.

×
Subiecte în articol: ninsoare ninsoare vreme extrema
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close