Antena 3 CNN Externe Ninsorile abundente au lăsat fără curent electric zeci de mii de locuitori din Alpii francezi şi sudul Franţei

Ninsorile abundente au lăsat fără curent electric zeci de mii de locuitori din Alpii francezi şi sudul Franţei

Ninsorile abundente au lăsat fără curent electric zeci de mii de locuitori din Alpii francezi şi sudul Franţei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   16:01

Ninsorile abundente şi rafalele puternice de vânt au lăsat fără curent electric, duminică, zeci de mii de locuitori din Alpii francezi şi sudul Franţei, în timp ce un copil britanic în vârstă de 12 ani şi un bărbat ce practica windsurfing au fost daţi dispăruţi, relatează AFP.
   
Peste 50.000 de consumatori au rămas fără curent electric, potrivit ultimului bilanţ al companiei de electricitate din Franţa.
   
În departamentele muntoase Savoie şi Haute-Savoie crengile copacilor îngreunate de zăpadă au căzut peste firele de electricitate şi le-au rupt.
   
Ninsoarea a fost însoţită şi de rafale violente de vânt care au traversat numeroase regiuni franceze încă de sâmbătă. În Drôme, "consumatorii au rămas fără curent electric din cauza rafalelor violente de vânt ce pot atinge 130 de kilometri pe oră", a explicat un purtător de cuvânt al Electricité Réseau Distribution France (ERDF).
   
Pentru moment, reţeaua de electricitate nu poate oferi un termen pentru revenirea la normal, din cauza rafalelor violente de vânt care întârzie activitatea agenţilor.
   
Intemperiile afectează şi circulaţia. Zeci de şoferi care ale căror maşini nu erau echipate cu pneuri de iarnă au rămas blocaţi în Isere din cauza ninsorilor neobişnuit de abundente (până la 40-50 de centimetri de zăpadă).
   
În paralel, un băiat britanic în vârstă de 12 ani, plecat cu bicicleta sâmbătă, a fost dat dispărut pe insula Porquerolles (sud-est) traversată de rafale violente de vânt. Doar bicicleta lui a fost găsită.
   
În sud, un bărbat în vârstă de 26 de ani care practica windsurfing a dispărut în mare sâmbătă.
   
Cu o zi înainte, doi studenţi de origine ivoriană au murit după ce au fost duşi de apă într-un canal subteran din campusul universităţii din Toulon, în urma ploilor abundente.
   
Duminică dimineaţă, o navă fără pasageri la bord a luat apă în portul Marsilia după ce parâmele sale s-au rupt şi s-a izbit de chei. Impactul a provocat o spărtură care a condus la inundarea a două compartimente etanşe.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close