Antena 3 CNN Externe Un nor de nisip a înghițit un oraș din China

Un nor de nisip a înghițit un oraș din China

Un uriaş „zid de nisip", înalt de aproape o sută de metri, s-a format după o furtună intensă, iar în câteva minute, norul a învăluit tot.

Un nor de nisip a înghițit un oraș din China
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2021   •   09:15

Un uriaş "zid de nisip", înalt de aproape o sută de metri, s-a format după o furtună intensă, iar în câteva minute, norul a învăluit tot. Vizibilitatea s-a redus la mai puţin de 10 metri, iar traficul a fost total paralizat.

Poliţia rutieră a oprit circulaţia şi pe autostrăzile din zonă şi i-a îndrumat pe şoferi spre parcări, ca să prevină accidentele.

Furtuna a declanşat şi câteva incendii pe terenurile agricole din împrejurimi.

Meteorologii i-au îndemnat pe locuitori să rămână în casă şi să închidă ferestrele.

Alte fenomene de acest fel erau prevăzute marţi.

Furtunile de nisip din nordul Chinei sunt cauzate de apropierea de deșertul Gobi, o zonă aridă imensă între China și Mongolia.

O furtună uriașă de nisip a ajuns luna trecută în capitala țării, Beijing, fiind cel mai puternic fenomen meteo de acest tip înregistrat în ultimii zece ani în capitală. Cerul a devenit galben, nivelul de poluare au crescut, iar sute de zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteo.

Cerul a devenit brusc galben, poluarea atmosferică a crescut, iar companiile aeriene au fost nevoite să-şi anuleze anumite zboruri.

În vederea limitării acestor furtuni, autorităţile reîmpăduresc, de mai multe decenii, zone de la periferia deşerturilor, cu scopul de a crea o un "Mare Zid Verde" care să blocheze nisipul.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close