Antena 3 CNN Externe Nouă încercare de oprire a scurgerii de petrol din Golful Mexic

Nouă încercare de oprire a scurgerii de petrol din Golful Mexic

Nouă încercare de oprire a scurgerii de petrol din Golful Mexic
26 Mai 2010   •   20:46

Compania britanică British Petroleum a mai făcut o încercare de a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic. Specialiştii britanici şi americani au încercat mai multe ore să astupe spărtura cu un amestec de pamânt şi ciment, o procedură care nu a mai fost testată la 1500 metri adâncime.

British Petroleum a demarat o procedură de oprire a scurgerilor care se foloseşte de obicei pe uscat şi care nu a mai fost testată niciodată în aceste condiţii.

Problemele continuă pentru compania britanică British Petroleum, cea care se ocupa de exploatarea platformei petroliere scufundate în Golful Mexic. Autorităţile americane acuză compania că a ignorat trei semnale care sugerau iminenţa unui pericol cu o oră înaintea producerii exploziei.

Oamenii speră că noua încercare de oprire a scurgerii să aibă succes.

Grupul petrolier britanic a anunţat că va lansa în zilele următoare o operaţiune care constă în injectarea de lichide în puţuri, pentru a reduce presiunea, iar ulterior pentru a le închide cu ciment. Casa Albă susţine că Statele Unite se află în faţa celei mai mari catastrofe din istoria ţării.

Antena 3

×
Subiecte în articol: british petroleum
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close