"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează". Parlamentarii americani au în vedere sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev

de S.T.    |    16 Ian 2014   •   11:19
"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează". Parlamentarii americani au în vedere sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev Foto: Agerpres/AP

Aleşii americani au avertizat că iau în considerare impunerea de sancţiuni împotriva administraţiei ucrainene şi privarea de viză a oficialilor responsabili de represiunile împotriva manifestanţilor proeuropeni la Kiev, transmite France Presse.

"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează, animaţi de speranţă şi dorinţa de libertate", a spus Robert Menendez, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Senat.

Kievul este de o lună scena unei importante mobilizări de contestare a regimului preşedintelui Viktor Ianukovici, după ce guvernul său a suspendat semnarea Acordului de asociere la UE, preferând o relaţie mai strânsă cu Rusia.

Duminică, circa 50.000 de persoane au manifestat la Kiev împotriva agresării brutale de către trupele speciale Berkut a fostului ministru de interne Iuri Luţenko.

În reacţie, subsecretarul de stat american pentru afaceri europene Victoria Nuland a afirmat miercuri că "toate mijloacele de care dispune guvernul sunt pe masă", inclusiv sancţiuni.

Parteneri
x close