Antena 3 CNN Externe "Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează". Parlamentarii americani au în vedere sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev

"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează". Parlamentarii americani au în vedere sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev

"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează". Parlamentarii americani au în vedere sancţiuni împotriva oficialilor de la Kiev
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    16 Ian 2014   •   11:19

Aleşii americani au avertizat că iau în considerare impunerea de sancţiuni împotriva administraţiei ucrainene şi privarea de viză a oficialilor responsabili de represiunile împotriva manifestanţilor proeuropeni la Kiev, transmite France Presse.

"Nu vom rămâne surzi la apelurile oamenilor curajoși care manifestează, animaţi de speranţă şi dorinţa de libertate", a spus Robert Menendez, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Senat.

Kievul este de o lună scena unei importante mobilizări de contestare a regimului preşedintelui Viktor Ianukovici, după ce guvernul său a suspendat semnarea Acordului de asociere la UE, preferând o relaţie mai strânsă cu Rusia.

Duminică, circa 50.000 de persoane au manifestat la Kiev împotriva agresării brutale de către trupele speciale Berkut a fostului ministru de interne Iuri Luţenko.

În reacţie, subsecretarul de stat american pentru afaceri europene Victoria Nuland a afirmat miercuri că "toate mijloacele de care dispune guvernul sunt pe masă", inclusiv sancţiuni.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close