Antena 3 CNN Externe Numărul cazurilor de gripă nouă va creşte de Crăciun şi Anul Nou în centrul şi estul Europei

Numărul cazurilor de gripă nouă va creşte de Crăciun şi Anul Nou în centrul şi estul Europei

Numărul cazurilor de gripă nouă va creşte de Crăciun şi Anul Nou în centrul şi estul Europei
14 Dec 2009   •   10:04

Semnal de alarmă din partea experţilor europeni în Sănătate. Numărul de cazurilor de gripă nouă va creşte de Crăciun şi Anul Nou în ţările din centrul şi estul Europei. Ţara noastră se află deja printre ţările cu cea mai rapidă creştere a numărului deceselor provocate de gripa nouă.

Sute de europeni au murit până acum din cauza gripei noi. Potrivit specialiştilor europeni, virusul A H1N1 a provocat până acum decesul a peste 1.200 de oameni pe întreg continentul. Riscul de pandemie va creşte, în următoarea perioadă, în ţările din estul şi centrul Uniunii Europene. Motivul - virusul gripei ar putea deveni mai agresiv, în urma mutaţiilor produse după răspândirea, în paralel, a gripei de sezon, potrivit estimărilor Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile.

Categoriile cele mai expuse infectării sunt gravidele, copii mici, dar şi cei a căror imunitate este scăzută din cauza bolilor cronice, iar la fiecare două săptămâni, numărul de decese se dublează, potrivit statisticilor oficiale.

În aceste condiţii, europenii sunt sfătuiţi să ia în calcul imunizarea prin vaccin, care este unul sigur şi eficient, susţin specialiştii. În România, bilanţul deceselor înregistrate până acum din cauza gripei AH1 N1, se ridică la 18. La nivel naţional au fost confirmate 4.600 de îmbonăviri, însă neoficial, nu mai puţin de 40 de mii de români sunt suspectaţi de infectare cu virusul pandemic.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1 gripa noua
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close