Antena 3 CNN Externe O defecţiune în sistem spulberă speranţele a 22.000 de câştigători de vize SUA

O defecţiune în sistem spulberă speranţele a 22.000 de câştigători de vize SUA

O defecţiune în sistem spulberă speranţele a 22.000 de câştigători de vize SUA
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Mai 2011   •   10:40

20.000 de oameni din întreaga lume trebuie să mai aştepte înainte de a-şi face bagajele pentru a pleca spre Ţara tuturor posibilităţilor.

Departamentul de stat american i-a anunţat că sistemul care i-a desemnat câştigători ai loteriei vizelor este... stricat. Procedura a fost anulată, iar oamenii nu pot acum, decât să se roage că, şi de această dată, să aibă la fel de mult noroc.

22.000 de oameni au trecut vineri de la extaz la agonie. O eroare tehnică a sistemului care se ocupă de selectarea candidaţilor le-a năruit toate speranţele.

Înscrierile au durat însă o lună, timp în care s-au înscris aproape 20 de milioane de oameni. În ochii lor, greşeala făcută este o nouă şansă.

Înfiinţată în 1994 pentru a spori, în mod controlat, numărul imigranţilor în Statele Unite, Loteria Vizelor este un program anual prin care se oferă aproximativ 50.000 vize de reşedinţă permanentă, oamenilor care îndeplinesc anumite condiţii. Selecţia se face, mai întâi, prin tragere la sorţi pe calculator, apoi prin interviuri şi o evaluare a dosarelor.

Numeroşi români au emigrat în Statele Unite cu acest program. În 2005, 1.515 români au primit viză pentru Ţara Tuturor posibilităţilor. De atunci însă, numărul lor este în continuă scădere, ajungând anul trecut la 366.

 

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close