Antena 3 CNN Externe O persoană a murit şi zeci de case au fost distruse în urma unui incendiu de vegetaţie din vestul Australiei

O persoană a murit şi zeci de case au fost distruse în urma unui incendiu de vegetaţie din vestul Australiei

O persoană a murit şi zeci de case au fost distruse în urma unui incendiu de vegetaţie din vestul Australiei
13 Ian 2014   •   08:40

Un incendiu de vegetaţie a distrus aproximativ 40 de case la periferia oraşului Perth, în vestul Australiei, provocând moartea unui bărbat şi şi sute de alte persoane au fost obligate să fugă din calea incendiului, relatează MEDIAFAX.
   
Incendiul, care se pare că a fost provocat de prăbuşirea unei linii electrice în pãdure, în apropierea de periferie, a cuprins foarte rapid străzile din cartier, flăcările atingând pânã la 20 de metri înălţime, propagate de rafale de vânt violente.
   
"Ni s-a confirmat faptul că 40 de case au fost distruse, dar bilanţul s-ar putea agrava, pe măsură ce sunt evaluate pagubele", au anunţat serviciile de luptă împotriva incendiilor din vestul Australiei.
   
Un bãrbat, în vârstă de 62 de ani, a murit după ce s-a refugiat pe acoperişul casei, a anunţat serviciul de ambulanţă.
   
Sute de locuitori au fugit din cartier şi s-au refugiat în centre de evacuare. Unii au spus că au avut la dispoziţie doar câteva secunde pentru a se salva.
   
Oraşul Perth s-a confruntat cu temperaturi ridicate în acest weekend, de până la 44 de grade Celsius. Valul de căldură se îndreaptă către est, iar temperaturi peste 40 de grade sunt aşteptate la Adelaideşºi Melbourne, în cursul săptămânii.
   
Spitalele şi serviciile de urgenţă din aceste regiuni sunt în alertă, după ce serviciul naţional de meteorologie a anunţat o căldură "extremă".
   
"Va veni un val de căldură extremă, cu temperaturi de peste 40 de grade (Celsius), timp de mai multe zile, consecutiv", a anunţat un purtător de cuvânt al serviciului.
   
Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în Australia pe timpul verii, începând din decembrie şi până în februarie, şi pot provoca pagube imense, atât umane cât şi materiale.
   
În 2009, 173 de persoane au murit într-un incendiu de vegetaţie uriaş, care a distrus mii de locuinþe în statul Victoria (sud).

×
Subiecte în articol: incendiu de vegetatie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close