Antena 3 CNN Externe Obama: Angajamentul american în securitatea Europei de Est este "sacrosanct"

Obama: Angajamentul american în securitatea Europei de Est este "sacrosanct"

Obama: Angajamentul american în securitatea Europei de Est este "sacrosanct"
Sursa foto: Foto: carnegieeurope.eu
03 Iun 2014   •   12:00

Preşedintele american Barack Obama a reafirmat încă de la sosirea sa, marţi, la Varşovia, că angajamentul american în Europa de Est, îngrijorată de criza ucraineană, este "sacrosanct", informează AFP.
   
"Angajamentul nostru în securitatea Poloniei şi în cea a aliaţilor noştri din Europa Centrală şi de Est este un element esenţial al propriei noastre securităţi şi este sacrosanct", a declarat Obama, după ce s-a întâlnit cu piloţi şi militari polonezi şi americani pe aeroportul de la Varşovia.
   
Preşedintele american a subliniat că Statele Unite şi NATO şi-au consolidat angajamentul în securitatea Poloniei, în cursul crizei ucrainene. El a adăugat că va anunţa marţi noi ajutoare în securitatea Europei de Est.
   
"Securitatea Poloniei şi a întregii regiuni este strâns legată de cooperarea cu Statele Unite, de prezenţa trupelor americane pe teritoriul polonez, într-un moment în care ne confruntăm cu o criză foarte aproape de frontierele noastre şi cele ale NATO", a declarat la rândul său preşedintele polonez Bronislaw Komorowski.
 

×
Subiecte în articol: Obama
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close