Antena 3 Externe Obama: SUA nu exclude posibilitatea unei acţiuni militare în Libia

Obama: SUA nu exclude posibilitatea unei acţiuni militare în Libia

de Antena3.ro    |    18 Mar 2011   •   20:45
Obama: SUA nu exclude posibilitatea unei acţiuni militare în Libia
Sursa foto: Foto: Mediafax

Statele Unite nu vor desfăşura trupe terestre pe teritoriul Libiei, dar nu exclud posibilitatea unei acţiuni militare în ţara nord-africană, a declarat preşedintele SUA, Barack Obama. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă pe tema măsurilor care vor fi luate împotriva liderului libian, Muammar Gaddafi. 

 
"Gaddafi, lăsat de unul singur, îşi va continua atrocităţile împotriva poporului său. Dacă liderul libian nu va respecta promisiunea privind încetarea violenţei, va suporta consecinţele", a declarat Obama.
 
Preşedintele american a mai spus că Gaddafi trebuie să răspundă acuzaţiilor de agresiune împotriva propriului său popor.
 SUA mobilizează nave în Mediterană pentru sprijinirea unei eventuale acţiuni militare în Libia

Statele Unite vor mobiliza miercuri spre Mediterană portelicopterul Bataan şi două nave de susţinere, pentru a înlocui alte nave şi a sprijini o eventuală acţiune militară în Libia, a anunţat, vineri, Marina americană, citată de AFP.

Bataan, o navă-amfibie de atac, urmează să înlocuiască navele Kearsarge, de acelaşi tip, şi Ponce, care se află în Mediterană de mai multe săptămâni, precizează Marina, într-un comunicat.

Bataan dispune de o flotă de elicoptere şi instalaţii medicale şi poate asigura asistenţă atât unor operaţiuni umanitare, cât şi militare.

Nava urmează să plece din Norfolk (Virginia) miercuri şi se va afla în fruntea unui grup de nave-amfibie, printre care se numără şi Mesa Verde, care va transporta mai multe sute de marinari, şi nava de susţinere Whidbey Island.

Consiliul de Securitate al ONU a autorizat joi seară comunitatea internaţională să ia "toate măsurile necesare" pentru a proteja civilii şi a impune un armistiţiu armatei libiene.

×

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close