Antena 3 CNN Externe Octombrie NEGRU. Aproape 1000 de persoane au fost ucise luna trecută în Irak

Octombrie NEGRU. Aproape 1000 de persoane au fost ucise luna trecută în Irak

Octombrie NEGRU. Aproape 1000 de persoane au fost ucise luna trecută în Irak
Sursa foto: Foto: Reuters
01 Noi 2013   •   14:27

Aproape 1000 de persoane au fost ucise luna trecută în Irak, fiind luna cu cele mai multe victime înregistrate din aprilie 2008, se arată într-un raport guvernamental de la Bagdad.

Un total de 855 de civili, 65 de poliţişti şi 44 de soldaţi au murit în atentatele de pe tot întinsul ţării.
Aceleaşi date oficiale relevă un număr de 1600 de răniţi (1445 de civili, 88 de poliţişti şi 67 de soldaţi), 33 de terorişti omorâţi în luptă şi 167 arestaţi.

Irak se confruntă în ultimele luni cu o creştere accentuată a violenţelor, în pofida operaţiunilor masive de destructurare a grupurilor armate şi sporirea măsurilor de securitate din Bagdad şi din celelalte oraşe importante.

Estimările efectuate de ONU dau cifre similare, iar oficialii Naţiunilor Unite fac un apel la o încetare urgentă a ostilităţilor.
"Liderii irakieni trebuie urgent să întreprindă paşii necesari pentru oprirea masacrului actual şi să împiedice prin toate mijloacele încercarea teroriştilor de a distruge societatea irakiană", a declarat, vineri, Secretarul General al ONU pe problema irakiană, Nickolay Mladenov.

Cifra totală a celor ucişi în octombrie este cea mai ridicată din ultimii cinci ani, oficialii de la Bagdad spunând că doar în aprilie 2008 numărul celor decedaţi a fost mai mare, atunci fiind înregistraţi 1073 de morţi.

 

×
Subiecte în articol: irak, bagdad teroristi
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close