x close

Oficial european: Pandemia de gripă nouă e falsă. Companiile farmaceutice vor fi investigate

12 Ian 2010   •   12:31
Oficial european: Pandemia de gripă nouă e falsă. Companiile farmaceutice vor fi investigate Wolfgang Wodarg

Un expert european în domeniul sănătăţii a declarat că pandemia de gripă porcină este una falsă, menită să crească vânzările companiilor farmaceutice. Wolfgang Wodarg, directorul departamentului de sănătate din cadrul Consiliului Europei, susţine că toate companiile farmaceutice au avut profituri de milioane de dolari de pe urma virusului AH1N1.

Oficialul european spune că directorii companiilor farmaceutice au iniţiat o ?campanie de panică? care a determinat Organizaţia Mondială a Sănătăţii să declare pandemie. Acesta a demarat deja o anchetă pe această temă şi susţine că avem de a face cu ?unul dintre cele mai mari scandaluri din industria farmaceutică ale secolului?. Până la finalul acestei luni, Consiliul Europei va susţine o şedinţă pe această temă, informează The Sun.

Se caută "sursa dezinformării"

?Este o gripă ca oricare alta. Până în prezent, nu a provocat nici măcar o zecime din numărul deceselor cauzate în mod obişnuit de gripa normală. Campania de panică care a avut loc în ultimele luni reprezintă o oportunitate pentru reprezentanţii laboratoarelor care au ştiu că în cazul unei pandemii veniturile vor creşte considerabil?, a declarat oficialul.

WOLFGANG WODARG: SPECIALIŞTII NOŞTRI NE-AU DAT SFATURI PROASTE


?Vrem să aflăm sursa acestei dezinformări în masă. Vrem să ştim cine a luat deciziile importante, pe baza căror informaţii şi în ce proporţie au infuenţat companiile farmaceutice acest proces?, a adăugat expertul european. Acesta a mai spus că vaccinul împotriva virusului AH1N1 a fost dezvoltat suspect de rapid şi că banii publici au fost risipiţi.

Wolfgang Wodarg susţine că scopul acestei anchete este prevenirea unor alarme false pe viitor. ?Trebuie să ne asigurăm că oamenii se pot baza pe instituţiile publice care, în ultima perioadă, au fost discreditate. Milioane de persoane au fost vaccinate cu substanţe care prezintă efecte secundare serioase?, a concluzionat expertul.

Bebeluşa Oana nu vrea să se vaccineze. Toni Tecuceanu nu a murit de gripă porcină?
Moartea actorului Toni Tecuceanu a băgat frica în români. Cererile de vaccinare au crescut de 10 ori, iar cozile din faţa centrelor de vaccinare sunt interminabile. Bebeluşa Oana, colega lui Toni Tecuceanu, susţine că nu are de gând să se vacineze. Asta în condiţiile în care a petrecut opt ore în aceeaşi maşină cu Toni şi chiar a mâncat din mâncarea lui.

Fratele lui Toni Tecuceanu a postat un articol pe blogul Oanei. ?Am intrat în contact cu o persoană suspectată ca fiind purtătoare de virus A(H1N1), iar simptomele nu au apărut nici la mine, nici la celelalte persoane care au intrat în contact cu Toni. El nu avea gripă porcină, ci s-a dorit utilizarea unei persoane publice pentru a face oamenii să se vaccineze?, a declarat acesta.

ANUNŢUL DE PE BLOGUL BEBELUŞEI OANA


Bebeluşa Oana a declarat că nu intenţionează să instige pe nimeni la o campanie împotriva vaccinului. Însă, ea NU vrea să se vaccineze din trei motive: a intrat în contact cu o bolnavă, iar simptomele nu au apărut, gripa AH1N1 ?este o răceală care se poate trata ca şi orice altă gripă? şi nu este adepta vaccinurilor, decât dacă îi sunt recomandate în urma unui consult medical.

Autorităţile au confirmatcă moartea lui Toni Tecuceanu a survenit în urma infectării cu gripa porcină, boală care a determinat complicaţii la nivelul plămânilor.

ADRIAN STREINU CERCEL CONFIRMĂ CĂ TONI TECUCEANU A MURIT DIN CAUZA GRIPEI AH1N1


Isteria vaccinării în România

Un român din 70 s-a vaccinat deja împotriva gripei porcine. Isteria continuă şi Ministerul Sănătăţii are toate şansele să consume toate cele 1,4 milioane de doze pregătite. Există şi o mare problemă: oamenii nu ştiu posibilele efecte adverse ale vaccinului şi nici ce să facă dacă li se întâmplă ceva.

O doză de vaccin are 0,5 mililitri şi conţine antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină, tiomersal şi o soluţie tampon salină. Problema este Tiomersalul, o substanţă bazată pe mercur. Substanţa are diverse efecte adverse, având o acţiune toxică la nivelul ţesutului nervos.

Prezenţa Tiomersalului în organism poate genera abcese, granuloame şi inflamaţii. Un reputat neurochirurg francez spune chiar că vaccinul poate provoca boli grave, ca scleroza în plăci, artrita reumatoidă şi lupusul. Totuşi, potrivit majorităţii medicilor, cantitatea din vaccinul antigripal este prea mică pentru a fi periculoasă.

Oamenii trebuie să mai ştie că vaccinarea este contraindicată persoanelor cu diverse alergii, celor care iau medicamente anticoagulante, celor cu stări febrile şi gravidelor aflate în primele luni de sarcină.

VACCIN ANTIGRIPAL

Compoziţie (0,5 ml):

- Antigen de virus gripal, cultivat pe ouă de găină

- Tiomersal

- Soluţie tampon salină (clorură de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic şi apă pentru preparate injectabile)

INTERZIS LA VACCINARE

- persoane cu alergii

- persoane care iau substanţe anticoagulante

- persoane cu stări febrile

- gravide în primele luni de sarcină

Adrian Streinu Cercel: 6.000 de românii ar putea muri din cauza virusului AH1N1

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a declarat în luna noiembrie că România ar trebui să fie pregătită să-şi asume între 3.300 şi 6.000 de posibile decese din cauza gripei AH1N1.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii, în România au fost confirmate, până în prezent, 6.218 cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul AH1N1, dintre care 44 numai în ultimele două zile. Potrivit aceluiaşi bilanţ, numărul de decese a ajuns la 92, dintre care 7 în ultimele 48 de ore.

STREINU CERCEL, ÎN NOIEMBRIE: ROMÂNIA SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU 6.000 DE DECESEAntena3.ro

Parteneri
Parteneri
sati