x close

Oficialii libieni acceptă anumite reforme, dar exclud plecarea lui Gaddafi de la putere

de Antena3    |    05 Apr 2011   •   12:16
Oficialii libieni acceptă anumite reforme, dar exclud plecarea lui Gaddafi de la putere 483 Foto: AFP/Mediafax

Autorităţile libiene sunt gata să negocieze implementarea unor reforme în ţară şi încetarea violenţelor. Însă plecarea lui Muammar Gaddafi de la putere nu poate intra în discuţie. Afirmaţia a fost făcută aseară, de un purtător de cuvânt al Guvernului de la Tripoli. Între timp, luptele între forţele pro-Gaddafi şi rebeli continuă, iar Statele Unite ale Americii şi-au retras avioanele de luptă din Libia.

Luptele dintre rebeli şi forţele lui Gaddafi pentru principalele oraşe libiene continuă. Cele mai grele bătălii se dau acum pentru oraşul al-Brega. În ultimele săptămâni, oraşul a fost câştigat şi apoi pierdut de opoziţie de şase ori. În tabăra rebelilor, oricine este pregătit de luptă.

Între timp, oficialii libieni au anunţat că sunt deschişi la schimbări democratice precum alegeri, referndumuri, legi anticorupţie mai eficiente şi mai multă transparenţă.

Însă regimul de le Tripoli ar fi propus o soluţie politică ce presupune transferarea treptată a puterii către Saif al Islam Gaddafi - unul dintre fiii şefului de stat. Rebelii sunt însă reticenţi la această propunere deoarece nu mai vor la conducere un membru al familiei Gaddafi.

Lupta rebelilor continuă să fie susţinută de coaliţie. Acum, toate operaţiunile sunt în mâinile membrilor NATO, după ce armata americană a retras avioanele de luptă pe care le-a angajat în campania internaţională din Libia.

 


 

Citeşte mai multe despre:

Libia gaddafi reforme
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati