Antena 3 Externe El este Oleg, campionul Ucrainei la box care fost ucis de ruși în prima linie, apărându-și țara

El este Oleg, campionul Ucrainei la box care fost ucis de ruși în prima linie, apărându-și țara

de Redacția Antena 3    |    25 Mai 2022   •   13:00
El este Oleg, campionul Ucrainei la box care fost ucis de ruși în prima linie, apărându-și țara
Sursa foto: Twitter

Un dublu campion ucrainean la box a murit în mod tragic,  în prima linie, apărându-și țara în războiul declanșat de Rusia.

Oleg Prudky, în vârstă de 30 de ani, s-a numărat printre sportivii ucraineni care s-au alăturat forțelor de apărare, în urma invaziei din 24 februarie.

El s-a înrolat în forțele speciale de poliție care au acționat alături de autoritățile din regiunea Cerkași în ultimele trei luni.

Prudky este unul dintre cei patru membri ai trupelor polițienești ucrainene care au fost uciși duminică, într-un atac al rușilor.

Tânărul polițist lasă în urmă o soție, Mariana, și două fiice.

"Anunțăm cu tristeșe că maestrul sportului din clasa internațională de box, campionul Ucrainei, Oleg Prudky, a murit în luptele cu ocupanții ruși. Condoleanțe familiei! Veșnică amintire pentru tine, Oleg", se spune într-o declarație a Federației Ucrainene de Box.

Eroul ucrainean mergea zeci de kilometri pe bicicletă pentru a ajunge la antrenamente

De două ori campion al Ucrainei și primul din istoria regiunii Cerkași care a câștigat aurul la categoria 60 de kilograme, tânărul erou a fost evocat de președintele Federației regionale de box, Serghei Tișcenko.

"Îmi amintesc acum cum antrenorul spunea cât de dornic erai să faci box, mergând cu bicicleta zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenament (...) Toată lumea își amintește luptele tale incredibile", a spus Tiscenko.

Prudky a concurat în 2015 în competiția World Series of Boxing din 2015 - un turneu care nu se mai organizează în prezent și care le-a permis boxerilor amatori să concureze profesional.

El reprezentat, de asemenea, Ucraina la categoria super-ușoară la o serie de turnee mondiale pentru  amatori, dar și la mai multe campionate europene.

Soția lui Prudky i-a adus acestuia un omagiu emoționant pe Instagram, postând mai multe imagini cu tânărul sportiv.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Soția eroului ucrainean:  "Cum să le spun fetelor că nu te vor mai vedea niciodată?"

"Nu te voi mai auzi niciodată spunându-mi 'Bună dimineață, dragă! Sunt bine! Cum sunt fetele?' Și cel mai important lucru este că nu-mi vei mai spune niciodată 'Te iubesc' (...) Ai fost ca un soare strălucitor, un exemplu pentru copiii, care te adoră și întreabă mereu 'când vine tata?'. Cum să le spun că nu te vor mai vedea niciodată?", a scris Mariana pe Instagram.

Potrivit Daily Mail, Oleg Prudky nu este singurul exemplu de sportiv reputat care și-a apărat - în acest caz, cu sacrificiul suprem - țara în prima linie.

Boxerul de categoria grea Oleksandr Usik s-a înrolat în Forțele teritoriale pentru apărarea Kievului în februarie.

Sportivul în vârstă de 35 de ani a părăsit însă ulterior Ucraina pentru a se pregăti pentru meciul contând pentru titlul mondial împotriva britanicului Anthony Joshua.

×
Subiecte în articol: Oleg Prudky box Ucraina Cerkași

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close