Antena 3 CNN Externe Olli Rehn: Investitorii au senzaţia că Madridul ezită să îndeplinească ţintele de deficit bugetar

Olli Rehn: Investitorii au senzaţia că Madridul ezită să îndeplinească ţintele de deficit bugetar

Olli Rehn: Investitorii au senzaţia că Madridul ezită să îndeplinească ţintele de deficit bugetar
Sursa foto: Foto: thejournal.ie
25 Mar 2012   •   14:57

Comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare Olli Rehn a declarat că majorarea puternică a costului împrumuturilor Spaniei este rezultatul percepţiei investitorilor că Madridul ezită să îndeplinească ţintele dificile pentru deficitul bugetar şi a cerut să promoveze noi măsuri de austeritate.
   
Rehn a recunoscut că echilibrarea nevoii de reducere a deficitului cu politicile de stimulare a creşterii economice este dificilă pentru Spania, care a înregistrat una dintre cele mai mari contracţii economice din zona euro, relatează AFP.

În pofida semnelor că Spania se îndreaptă spre una dintre cele mai abrupte recesiuni din Europa, Rehn consideră că guvernul de la Madrid va recâştiga încrederea pieţelor numai prin respectarea ţintelor deficitului bugetar convenite cu Comisia Europeană.
   
Spania trebuie să aducă deficitul bugetar la sub 3% din PIB până la sfârşitul anului 2013, de la 8,5% în 2011.
   
Ţinta iniţială pentru deficitul bugetar din acest an a fost de 4,4% din PIB, dar premierul Mariano Rajoy a şocat recent pieţele anunţând un obiectiv de 5,8%. Ulterior, s-a ajuns la un compromis, o ţintă de 5,3% din PIB.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close