Antena 3 CNN Externe OMS: Cresc cazurile de hepatită misterioasă la copii, dar încă nu se ştie ce determină boala

OMS: Cresc cazurile de hepatită misterioasă la copii, dar încă nu se ştie ce determină boala

Numărul cazurilor de hepatită de origine necunoscută, acea boală misterioasă care afectează în principal copiii, a crescut, avertizează OMS.

OMS: Cresc cazurile de hepatită misterioasă la copii, dar încă nu se ştie ce determină boala
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    11 Mai 2022   •   14:58

Un număr de 348 de cazuri au fost identificate până în prezent în 20 de ţări. 

"Au fost făcute progrese importante în ceea ce priveşte investigaţiile complementare şi perfecţionarea ipotezelor de lucru", au declarat experții OMS, dar deocamdată nu este clar ce determină această boală.

Testele efectuate săptămâna trecută au confirmat că aproximativ 70% dintre cazuri au fost pozitive pentru adenovirus subtipul 41, asociat în mod normal cu gastroenterita. 

Tot ce se ştie până acum despre hepatita severă la copii. Dr. Mihai Craiu: "Asta se ştie sigur. Să nu credem în teorii ale conspiraţiei"

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția că hepatita severă care a afectat aproximativ 200 de copii poate fi produsă de infecții sau prin expunere la substanțe toxice ce ar putea fi în alimente.

Specialistul subliniază faptul că niciunul dintre copiii infectați în Marea Britanie nu a fost vaccinat anti-COVID şi în sfătuieşte pe părinţi să se informeze din surse oficiale.

"Dacă tot nu știm sigur cine produce hepatita severă care afectează copiii mici, inclusiv în România, este necesar să trecem în revistă ce se știe sigur", spune medicul.

×
Subiecte în articol: hepatita copii
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close