Antena 3 CNN Externe OMS: Pandemia de gripă provocată de virusul A H1N1 a luat sfârşit

OMS: Pandemia de gripă provocată de virusul A H1N1 a luat sfârşit

OMS: Pandemia de gripă provocată de virusul A H1N1 a luat sfârşit
Sursa foto: Foto:angelsmcastells.nireblog.com
11 Aug 2010   •   16:00

Pandemia de gripă cu virusul A H1N1 a luat sfârşit. Anunţul oficial a fost făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Gripa a făcut aproape 18.500 de morţi în toată lumea, dintre care 85 în România. A fost prima pandemie din secolul XXI, care a provocat atât de multe decese într-un timp atât de scurt.

"Lumea nu mai este în alertă pandemică de gradul şase. Acum am intrat în faza post-pandemică. Noul virus H1N1 nu mai este atât de periculos" a declarat Margaret Chan, director general OMS

Chan a urmat recomandările comitetului său de experţi pentru a examina evoluţia şi a decide dacă trebuie pus capăt pandemiei. Deşi ce a fost mai rău a trecut, şefa OMS avertizează că pericolul nu a trecut.

?Bazându-ne pe experienţa pe care am avut-o cu alte pandemii, ne aşteptăm ca virusul H1N1 să devină unul de sezon şi să îşi continue răspândirea în anii următori? a mai spus Chan.

Pandemia de gripă porcină a izbucnit în Mexic în luna aprilie a anului trecut. S-a răspândit cu repeziciune în întreaga lume în 208 ţări de pe toate continentele şi s-a soldat cu aproape 18.500 de morţi, dintre care 85 în România.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: OMS AH1N1
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close