Antena 3 Externe ONU avertizează: Răpirile în masă de copii, noua tactică de război a unor grupări ca Statul Islamic şi Boko Haram

ONU avertizează: Răpirile în masă de copii, noua tactică de război a unor grupări ca Statul Islamic şi Boko Haram

de S.T.    |    25 Mar 2015   •   21:17
ONU avertizează: Răpirile în masă de copii, noua tactică de război a unor grupări ca Statul Islamic şi Boko Haram
Sursa foto: Foto: www.riskmanagementmonitor.com

Răpirile în masă de copii au devenit noua tactică de război a grupărilor armate extremiste precum Statul Islamic și Boko Haram, a declarat miercuri Leila Zerrougui, reprezentantă specială a ONU pentru copii și conflicte armate, relatează AFP.

"Răpirile în masă de femei și copii devin o tactică de război folosită în mod sistematic pentru a teroriza, pentru a controla și umila comunități întregi", a explicat Leila Zerrougui în cadrul unei dezbateri a Consiliului de Securitate privind soarta copiilor în războaie.

Copiii răpiți sunt apoi folosiți ca soldați, scuturi umane, sclavi sexuali sau pentru a comite atentate sinucigașe, a adăugat ea. "Aceste răpiri în masă s-au înmulțit (...) Invit Consiliul să acorde întreaga atenție acestui fenomen îngrijorător", a subliniat reprezentanta ONU.

Citeşte şi
:

Fotografii tulburătoare publicate de Statul Islamic. 400 de copii, pregătiţi pentru a fi "pui ai califatului"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close