ONU avertizează: Traficul de copii continuă să crească la nivel mondial

de S.T.    |    24 Noi 2014   •   20:21
ONU avertizează: Traficul de copii continuă să crească la nivel mondial

Traficul de copii continuă să crească la nivel mondial, iar în prezent atinge o treime din cazurile înregistrate, trage un semnal de alarmă Biroul ONU de luptă împotriva drogurilor şi crimei organizate (ONUDC) în raportul pentru 2014, publicat luni.

Minorii reprezintă majoritatea victimelor în Africa şi Orientul Mijlociu, iar în anumite ţări ca India, Egipt, Angola sau Peru ei pot reprezenta până la 60% dintre victime, relevă ONUDC în acest raport pe care-l prezintă din doi în doi ani, relatează AFP.

Copiii şi adolescenţii reprezentau doar 20% din cazurile cunoscute de trafic de persoane în perioada 2003-2006, aminteşte organizaţia.

La nivel mondial, 70% dintre victimele traficurilor sunt de sex feminin, faţă de 84% în urmă cu doi ani. Ponderea femeilor a scăzut la 49%, de la 74% în 2004, dar cea a fetelor şi adolescentelor a crescut la 21% de la 10% cât era în urmă cu zece ani.

Majoritatea traficurilor de persoane au ca scop exploatarea sexuală (53% din cazuri), dar ponderea traficului în vederea muncii forţate este în creştere, atingând 40%, de la 32% în 2007, notează ONUDC.

Raportul, care are la bază date furnizate de 128 de ţări, prezintă doar "partea vizibilă a aisbergului", subliniază ONUDC. 

Parteneri
x close