Antena 3 CNN Externe ONU vrea să recompenseze proprietarii care nu vor defrișa pădurile de pe terenurile lor

ONU vrea să recompenseze proprietarii care nu vor defrișa pădurile de pe terenurile lor

ONU  vrea să recompenseze proprietarii care nu vor defrișa pădurile de pe terenurile lor
27 Noi 2008   •   16:56

Organizația Națiunilor Unite a găsit o nouă modalitate de a se lupta cu încălzirea globală: să-i recompenseze pe proprietarii de terenuri care nu vor defrișa pădurile de pe pământurile lor. Măsura va fi pusă în aplicare numai după ce investitori vor reuși să găsească o modalitate de a proteja copacii de dezastrele naturale, precum fulgerele, furtunile sau insectele.
Această chestiune va fi discutată între 1-12 decembrie în orașul Poznan din Polonia unde se vor întâlni reprezentanții a 190 de națiuni, informează Reuters. Sumele de bani care vor fi acordate proprietarilor care nu vor defrișa pădurile de pe terenurile lor s-ar putea ridica la câteva miliarde de dolari.
Defrișarea pădurilor este una dintre principalele cauze care au condus la încălzirea globală, susțin specialiștii. Problema care intervine în acest plan este asigurarea copacilor împotriva dezastrelor care nu pot fi controlate de om.
?Din punct de vedere legal, asigurarea copacilor n-ar trebui să ne ridice probleme. Dacă picioarele Tinei Turnei au putut fi asigurate, de ce n-am putea asigura și copacii?? a spus Wojciech Galinsky, colaborator al Organizației Națiunilor Unite.
Totuși, există probleme în ceea ce privește evaluarea riscurilor. Odată cu schimbarea climei, riscurile de producere a incendiilor în pădure devin și ele mai mari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close