Antena 3 Externe Orașul în care masca devine obligatorie și pe străzi de acum: „Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă...”

Orașul în care masca devine obligatorie și pe străzi de acum: „Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă...”

de Diana Ionescu    |    23 Iul 2020   •   21:45
Orașul în care masca devine obligatorie și pe străzi de acum: „Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă...”
Sursa foto: Pixabay

Muriel Bowser, primarul orașului Washington DC din Statele Unite ale Americii a anunțat măsuri mai dure în lupta împotriva noului coronavirus. Masca devine obligatorie chiar și în aer liber în capitala americană. 

Astfel masca va deveni obligatorie pe străzi și în parcuri. Odată ieșiți din casă, cetățenii vor fi nevoiți să poarte mască până revin acasă: „Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a declarat primarul democrat. 

Masca, obligatorie chiar și la plimbare 

„Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă veţi putea păstra distanţarea fizică”, a mai subliniat Muriel Bowser locuitorilor capitalei americane în timpul unei conferințe de presă. Există o singură excepție de la regulă: sportivii care își desfășoară activitățiile fizice dar doar în cazul în care aceștia pot respecta distanțarea socială. 

Cazurile de coronavirus din capitala americană sunt în creștere, la fel ca în resul țării. Statele Unite ocupă primul loc la nivel mondial în topul celor mai afectate țări de criza epidemiologică, având peste 4.100.000 de cazuri de coronavirus și un bilanț al morților care a trecut de 145.000, scrie Cancan. 

Având în vedere bilanțul devastator, președintele Donald Trump a declarat că purtarea măștii este de acum „un gest patriot”. La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 15.375.005, iar cel al morților, la 630.222. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close