Antena 3 CNN Externe Palestinienii acuză Israelul că "NU ESTE SERIOS" în negocierile de PACE

Palestinienii acuză Israelul că "NU ESTE SERIOS" în negocierile de PACE

Palestinienii acuză Israelul că "NU ESTE SERIOS" în negocierile de PACE
Sursa foto: Foto: kboo.fm
11 Aug 2013   •   17:25
Cererea de oferte publicată de Ministerul israelian pentru Locuinţe în vederea construirii a aproape 1.200 de locuinţe în colonii, arată că Israelul "nu este serios" în privinţa negocierilor de pace, a declarat duminică negociatorul palestinian Mohammad Shtayyeh, relatează AFP, conform Mediafax
Licitaţia dovedeşte că Israelul "nu este serios în privinţa negocierilor şi intenţionează, prin activităţile sale insistente de construire în colonii, să distrugă bazele unei soluţii la care îndeamnă comunitatea internaţională, care vizează să creeze un stat palestinian în frontierele din 1967", a declarat Shtayyeh, în contextul în care o nouă rundă de negocieri directe urmează să aibă loc miercuri.
În opinia negociatorului palestinian, această licitaţie constituie o nouă dovadă că Israelul vrea să participe la negocieri "care să servească cel mai bine intereselor sale".
El a cerut Statelor Unite să adopte o poziţie "clară şi fermă" care să stopeze aceste "atacuri israeliene în Cisiordania şi în Ierusalimul" de Est.
Potrivit anunţului ministerului, în Cisiordania urmează să fie construite 793 de locuinţe, iar în Ierusalimul de Est 394 de locuinţe.
Negocieri de pace directe, reluate la sfârşitul lui iulie la Washington, urmează să continue miercuri la Ierusalim.
Problema coloniilor a condus la eşuarea negocierilor anterioare, în 2010.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close