Antena 3 CNN Externe Pâlnia instalată de British Petroleum pentru captarea petrolului din Golful Mexic îşi face efectul (VIDEO)

Pâlnia instalată de British Petroleum pentru captarea petrolului din Golful Mexic îşi face efectul (VIDEO)

Pâlnia instalată de British Petroleum pentru captarea petrolului din Golful Mexic îşi face efectul (VIDEO)
Sursa foto: petrol
06 Iun 2010   •   12:29

Pâlnia specială instalată joi de British Petroleum pentru a capta petrolul deversat în Golful Mexic îşi face efectul. Informaţia, prezentată de oficialii British Petroleum, a fost confirmată de Garda de Coastă din SUA. Peste 20.000 de oameni lucrează în încercarea de a limita efectele catastrofale ale deversării de petrol.

Oficialii de la British Petroleum, compania responsabilă de dezastrul ecologic din Golful Mexic, sunt mulţumiţi de progresele înregistrate după ultima încercare de a stopa deversarea de petrol. Vicepreşedintele companiei a anunţat că aproape un milion de litri de petrol au fost recuperaţi în primele 24 de ore de la amplasarea dispozitivului de captare deasupra puţului subacvatic.

În ciuda previziunilor optimiste, frustrarea localnicilor direct afectaţi de consecinţele acestui dezastru creşte de la o zi la alta, în timp ce numărul păsărilor şi animalelor marine care pier este din ce în ce mai mare. Mareea neagră a făcut prăpăd în rândul ţestoaselor, delfinilor, pelicanilor, pescăruşilor sau egretelor. Imaginile cutremurătoare înfăţişând animalele în agonie au făcut înconjurul lumii, stârnind un val de indignare în rândul opiniei publice.

Recent, senatorul de Florida, stat care este şi el afectat de pata de petrol, a cerut British Petroleum să doneze un miliard de dolari, bani care să se constituie într-un fond de curăţare a Golfului.

La rândul ei, administraţia Obama continuă să monitorizeze situaţia.

Aproape 80 de milioane de litri de petrol s-au scurs în ocean de la explozia şi scufundarea platformei Deepwater Horizon, la 20 aprilie.



Antena 3


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close