Antena 3 CNN Externe Părinţii româncei dispărute după masacrul din Norvegia au confirmat moartea adolescentei

Părinţii româncei dispărute după masacrul din Norvegia au confirmat moartea adolescentei

Părinţii româncei dispărute după masacrul din Norvegia au confirmat moartea adolescentei
Sursa foto: Foto: elinenr.blogg.no
29 Iul 2011   •   19:15

O veste cumplită vine la o săptămână de la masacrul de la Oslo. Printre cele 76 de suflete nevinovate, secerate de asasinul Anders Breivik, se află şi o tânără de origine română, considerată iniţial, dispărută. Părinţii fetei de 15 ani au confirmat moartea adolescentei. Coplesiti de durere, se pregătesc acum să-şi îngroape singurul copil. Cel care a nenorocit 76 de familii se afla în închisoare.

Cu o voce tremurândă, tatăl fetei de origine română a dat vestea teribilă. Orice şansă de a-şi mai vedea fiica în viaţă s-a spulberat.

O săptămână au aşteptat părinţii Karinei cumplitul anunţ. Fiecare clipă a fost, pentru ei, un chin.

Prietenii Karinei sunt şi ei îngenunchiaţi. În oraşul natal, Mo I Rana, s-au rugat până în ultima clipă să o găsească în viaţă. Pe Facebook, i-au dedicat şi o pagină, la care au aderat peste şase mii de tineri. Vineri, mama fetei a chemat acasă preotul.

La fix o săptămână de când a îndoliat Norvegia, Anders Breivik a fost din nou audiat de poliţie. În acelaşi tricou roşu, şi cu aceeaşi mină rece, el a cerut ca geamul maşinii să fie acoperit, să nu fie deranjat de blitzurile reporterilor. "Câţi oameni am ucis?" ar fi întrebat, potrivit presei, ucigaşul. Supravieţuitorii masacrului îl văd şi-acum în uniforma de poliţist.

Şeful opoziţiei din Belarus spune că asasinul s-ar fi antrenat în această ţară, în tabere paramilitare secrete. Ar fi fost la Minsk şi în această primăvară, iar mentor i-ar fi fost un fost colonel KGB. Primele sale victime au fost înmormântate astăzi.

La Bucureşti, la ambasada Norvegiei, românii au adus un omagiu victimelor şi au semnat în cartea de condoleanţe.

 


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close