Antena 3 CNN Externe Peste 50 de morţi şi 700 de răniţi în accidentul din Argentina. Vatmanul şi mecanicul, par să iasă basma curată

Peste 50 de morţi şi 700 de răniţi în accidentul din Argentina. Vatmanul şi mecanicul, par să iasă basma curată

Peste 50 de morţi şi 700 de răniţi în accidentul din Argentina. Vatmanul şi mecanicul, par să iasă basma curată
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    24 Feb 2012   •   14:04

Autorităţile din Argentina au anunţat că peste 50 de oameni au murit şi 700 au fost răniţi în tragedia feroviară de miercuri. Potrivit celui mai recent bilanţ, multe persoane sunt în continuare dispărute, motiv pentru care numărul victimelor ar putea creşte până la finalizarea anchetei.

Miercuri, două vagoane au sărit de pe şine, iar explozia asurzitoare i-a îngrozit pe pasageri. Au urmat scene de groază în gara de la Buenos Aires.

Echipele de salvare luptau să scoată răniţii din primele vagoane. Acolo au fost cele mai multe victime. În aşteptarea salvărilor, aşezau oamenii, pur şi simplu, pe jos, în sălile de aşteptare. Zeci de familii iau acum la rând spitalele, pentru că nu au veşti de la rude sau prieteni.

Autorităţile încearcă cu disperare să afle cauzele tragediei. Dacă la început s-a spus că trenul a intrat în gară cu viteză prea mare, ipoteza nu mai stă acum în picioare. Oficialii din Ministerul Transporturilor spun că era o viteză normală pentru un tren care intră în gară. Şi mecanicul, care ieri era scos ţap ispăşitor, pare să fi fost reabilitat peste noapte.

Acest accident este al treilea cel mai grav din Argentina, după cel de la Benavidez (periferia nordică a capitalei), soldat cu 236 de victime în 1970, şi cel produs în 1978 în provincia Santa Fe, soldat cu 55 de morţi.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close