Antena 3 CNN Externe Peste jumătate dintre ucraineni îşi doresc demisia actualului guvern, potrivit unui sondaj

Peste jumătate dintre ucraineni îşi doresc demisia actualului guvern, potrivit unui sondaj

Peste jumătate dintre ucraineni îşi doresc demisia actualului guvern, potrivit unui sondaj
de M.T.    |    26 Dec 2013   •   10:40

Peste jumătate dintre ucraineni îşi doresc demisia actualului guvern, arată un sondaj de opinie dat publicităţii miercuri, în contextul în care protestele din Ucraina întră în cea de-a doua lună a lor, informează Agerpres.

Decizia preşedintelui Ianukovici de a refuza să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană cu ocazia Summitului de la Vilnius de la sfârşitul lunii trecute şi de a consolida în schimb legăturile cu Rusia au determinat organizarea unor proteste uriaşe în Kiev.

Mişcările de protest, iniţial proeuropene, au devenit mai radicale după ce poliţia a intervenit violent împotriva manifestanţilor pe 30 noiembrie.

În prezent, demisia actualului guvern şi organizarea de alegeri legislative anticipate se numără printre principalele solicitări ale opoziţiei.

Potrivit sondajului, realizat în comun de institutele ucrainene Rating şi Soţis, un total de 50,9% dintre respondenţi au afirmat că le-ar plăcea ca guvernul, condus de premierul Mikola Azarov, să plece.

În jur de 38% au spus că nu sprijină acest scenariu, iar 11% s-au declarat indecişi.

Ideea de alegeri prezidenţiale anticipate a fost susţinută de 46% dintre respondenţi şi respinsă de 42%, cu 12% încă indecişi.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7-17 decembrie pe un eşantion reprezentativ de 3.200 de ucraineni din toate regiunile ţării, având o marjă de eroare de plus minus 1,8%.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close