Antena 3 CNN Externe Phillip Morris trebuie să plătească despăgubiri de 8 milioane de dolari văduvei unui fumător

Phillip Morris trebuie să plătească despăgubiri de 8 milioane de dolari văduvei unui fumător

Phillip Morris trebuie să plătească despăgubiri de 8 milioane de dolari văduvei unui fumător
Sursa foto: barbat fumand
19 Feb 2009   •   11:58

Compania Phillip Moris ar putea fi nevoită să plătească nu mai puţin de 8 milioane de dolari văduvei unui fumător care a murit din cauza dependenţei de ţigări, anunţă bloomberg.com. Suma finală a despăgubirii a fost decisă de un tribunal din Florida, unde s-a judecat procesul.
Elaine Hess a rămăs văduvă în urmă cu 12 ani, atunci când soţul ei, Stuart Hess, a decedat de cancer pulmonar. Acesta avea 55 de ani în momentul decesului şi era fumător de mai bine de 40 de ani.
Reprezentanţii Phillip Morris USA intenţionează să facă recurs. Suma de bani pe care ar trebui s-o plătească nu este motivul principal pentru care compania atacă decizia tribunalului. Reprezentanţii companiei încearcă să oprească instituirea unui precedent legal.
Echipa de avocaţi care a reprezentat-o pe Elaine Hess a câştigat 5 milioane de dolari drept pagube punitive şi 3 milioane de dolari, pagube compensatorii.
Alex Alvarez, unul dintre avocaţi, a declarat:"Am deschis drumul viitorilor reclamanţi. Suntem foarte fericiţi că am reuşit acest lucru".
Din 2006 până în prezent, aproximativ 8.000 de cazuri au fost înaintate tribunalului din Florida. Atunci, medicul pediatru Howard Engle a primit despăgubiri de 145 de milioane de dolari, într-un proces pe care l-a început în anii '90 în numele mai multor fumători bolnavi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: despagubiri cancer pulmonar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close