Antena 3 CNN Externe Pilotul rus, închis în SUA, îi cere lui Putin să-i faciliteze extrădarea

Pilotul rus, închis în SUA, îi cere lui Putin să-i faciliteze extrădarea

Pilotul rus, închis în SUA, îi cere lui Putin să-i faciliteze extrădarea
17 Feb 2014   •   13:55

Pilotul rus, condamnat la 20 de ani de închisoare în SUA pentru trafic de droguri, a făcut un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru a-i facilita extrădarea în Rusia, a spus ieri, unul dintre avocaţii săi.

În scrisoarea adresată liderului de la Moscova, Konstantin Yaroshenko susţine că este grav bolnav şi îi solicită lui Putin să discute personal cu Obama pe marginea cazului său.

"În Rusia am o soţie, o fiică şi o mamă de 73 de ani, pe care nu am mai văzut-o de foarte mulţi ani. Tot ce îmi doresc este să mai îmi văd mama o dată", spune Yaroshenko, citat de RIA Novosti.

Konstantin Yaroshenko
Prima reacţie oficială a venit luni, din partea ministrului de Externe rus, Sergei Lavrov, care a criticat regimul la care este supus Yaroshenko despre care a spus că ar trebui să beneficieze de consultul unor medici specialişti ruşi.

De asemenea, Lavrov a acuzat oficialii americani care au minţit atunci când au spus că Yaroshenko nu a solicitat ajutor medical.

Ministerul de Externe rus a comunicat că refuzul Statelor Unite de a îl extrăda pe pilotul închis este "inadmisibil" şi a avertizat că relaţiile bilaterale dintre cele două state vor fi afectate.

În anul 2010, Yaroshenko a fost reţinut de americani în Liberia şi apoi a fost dus să fie judecat în SUA.
Un an mai târziu, el a fost acuzat şi condamnat pentru trafic de cocaină în SUA.

×
Subiecte în articol: Sergei Lavrov
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close