Antena 3 CNN Externe Poliţişti ucişi într-un atac cu bombă al PKK

Poliţişti ucişi într-un atac cu bombă al PKK

Poliţişti ucişi într-un atac cu bombă al PKK
13 Sep 2015   •   13:47

Militanți din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au detonat duminică dimineață o bombă în apropierea unui punct de control din sud-estul Turciei, doi polițiști fiind uciși, iar cinci răniți, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse din domeniul securității, ulterior forțe turce de la o bază militară din provincia Sirnak au lansat obuze către zona muntoasă unde s-au ascuns militanții PKK care au comis atacul. Doi militanți kurzi au murit în această operațiune, care a fost susținută de elicoptere de atac Cobra ale Forțelor aeriene turce.

Tot duminică, militanții PKK au lansat un atac asupra poliției turce în districtul Silvan din provincia Diyarbakir, omorând un ofițer de poliție și rănind un altul.

PKK a început în 1984 lupta sa pentru crearea unui stat independent kurd în sud-estul Turciei, în conflict pierzându-și viața peste 40.000 de persoane. Formațiunea este inclusă pe lista organizațiilor teroriste de către Turcia, Uniunea Europeană și SUA.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis că lupta va continua până când ''nu va mai rămâne niciun terorist''. Pe 1 noiembrie, în Turcia vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, adaugă agenția Reuters.

×
Subiecte în articol: turcia atentat PKK
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close