Antena 3 CNN Externe Polonia. Emil Boc participă la comemorarea a 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Polonia. Emil Boc participă la comemorarea a 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Polonia. Emil Boc participă la comemorarea a 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial (VIDEO)
01 Sep 2009   •   11:38

Peste 20 de şefi de stat şi de guvern participă, marţi, în Polonia la ceremoniile de comemorare a 70 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial. Printre oficiali se află şi premierul român, Emil Boc.

Polonia a marcat împlinirea a 70 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial printr-o ceremonie sobră chiar în peninsula baltică unde au fost trase primele focuri de armă în timpul invaziei naziste. Ceremoniile au debutat la ora locală 4.45, când germanii trăgeau primele salve de tun asupra polonezilor.



La 1 septembrie 1939, naziştii au deschis focul asupra bazei poloneze din Westerplatte, ai cărei 180 de apărători au opus rezistenţă timp de şapte zile în faţa a 3.500 de militari germani.

La ceremonia principală de marcare de declanşării războului soldat cu 50 de milioane de morţi vor participa circa 20 de şefi de guverne, printre invitaţi fiind premierul român Emil Boc şi omologii săi din Germania, Italia, Rusia sau Ucraina.

Festivitatea va cuprinde depunerea unei coroane de flori, în numele tuturor şefilor de delegaţii, la Monumentul Apărătorilor Patriei.

Antena 3



×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close