Antena 3 CNN Externe Patriarhul Porfirie, șeful Bisericii Ortodoxe din Serbia, are COVID. Predecesorul său a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Patriarhul Porfirie, șeful Bisericii Ortodoxe din Serbia, are COVID. Predecesorul său a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirie, a fost testat pozitiv la coronavirus, anunță Associated Press, citând o declarație oficială a acestui cult religios.

Patriarhul Porfirie, șeful Bisericii Ortodoxe din Serbia, are COVID. Predecesorul său a murit după ce s-a infectat cu coronavirus
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2022   •   15:38

Porfirie (foto) are simptome "foarte ușoare" și rămâne în izolare la domiciliu, se spune în declarația citată, care adaugă că patriarhul își îndeplinește "integral și fără probleme" obligațiile administrative.

În vârstă de 60 de ani, șeful Bisericii Ortodoxe sârbe a preluat această funcție după ce predecesorul său, Irineu, a murit în noiembrie 2020, în urma infectării cu COVID.

Associated Press notează că Porfirie a participat, duminică, la o ceremonie religioasă în Republica Srpska, entitatea autonomă sub conducere sârbă din Bosnia vecină.

Puțini participanți au purtat mască la acest eveniment, menționează sursa citată.

Serbia, țară în care trăiesc 7 milioane de oameni, a anunțat, luni, 9.000 de noi infecții cu COVID.

Numărul infectărilor zilnice a crescut abrupt, după ce, de sărbători, autoritățile au relaxat restricțiile și au permis concerte în aer liber de Anul Nou.

De la începutul pandemiei, Serbia a înregistrat 1,3 milioane de cazuri de coronavirus și aproximativ 13.000 de decese.

×
Subiecte în articol: Porfirie COVID-19
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close