Antena 3 Externe POZA asta a fost biletul ei spre ÎNCHISOARE

POZA asta a fost biletul ei spre ÎNCHISOARE

de G.C.P    |    05 Apr 2013   •   14:49
POZA asta a fost biletul ei spre ÎNCHISOARE
Sursa foto: Foto: Jennifer Pawluck/Statigram

O tânără de 20 de ani, din Montreal (Canada), a fost arestată de poliţie din cauza unei postări pe Instagram.
Jennifer Pawluck a "urcat" o poză cu un graffiti în care era înfăţişat un ofiţer de poliţie de rang înalt, împuşcat în cap. Femeia se consideră nevinovată.

Fotografia a devenit virală la scurt timp, în vreme ce desenul de pe perete a fost şters.

Pawluck va fi adusă în faţa instanţei, unde va fi acuzată de hărţuire şi intimidare la adresa unui ofiţer din nivelul superior al poliţiei canadiene, Ian Lafrenière.

Jennifer Pawluck

Lafrenière, este şeful Departamentului de Comunicaţii al Poliţiei, şi a fost în atenţia mass-media pe parcursul protestelor studenţeşti de anul trecut, din Quebec.
Mii de persoane au invadat atunci străzile, fiind împotriva creşterii taxelor şcolare. În urma confruntărilor cu forţele de ordine, câteva zeci de persoane au fost arestate.

Jennifer Pawluck a fost şi ea arestată de trei ori în acea perioadă, dar nu a fost acuzată sub incidenţa Codului Penal.

De data aceasta, tânăra a fost reţinută şi interogată de poliţişti timp de câteva ore, după ce a postat fotografia devenită acum celebră. Reprezentanţii anchetatorilor susţin că ea a "acţionat cu intenţia de a îl hărţui pe Lafrenière, inducându-i acestuia o stare de nesiguranţă", se arată în rechizitoriu.

Tânăra femeie se declară nevinovată în faţa acestor acuzaţii şi pretinde, la rândul ei, că poliţia din Montreal o hărţuieşte nejustificat.

"Sunt o persoană cu un spirit artistic dezvoltat. Îmi dau seama că acea poză este violentă, dar în aceeaşi măsură, desenul mural este şi foarte bine realizat. Nu am vrut să ameninţ pe nimeni prin postarea mea", a spus Pawluck pentru CBS News.
"Cred că persoana care a făcut desenul ar trebui să fie acum în locul meu, eu n-am făcut altceva decât să fotografiez desenul", a adăugat ea.

Femeia a fost eliberată pe cauţiune dar i s-a interzis să comunice în vreun fel cu Lafrenière şi mai mult decât atât, i s-a interzis să se apropie, la mai puţin de un km, de sediul central al poliţiei din Montreal.

×
Subiecte în articol: politie Quebec

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close