Antena 3 CNN Externe Premierul grec anunţă începerea negocierilor cu opoziţia pentru formarea unui nou guvern

Premierul grec anunţă începerea negocierilor cu opoziţia pentru formarea unui nou guvern

Premierul grec anunţă începerea negocierilor cu opoziţia pentru formarea unui nou guvern
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de N.B.    |    03 Noi 2011   •   21:25

Premierul grec Giorgos Papandreou a anunţat, joi, începerea negocierilor cu opoziţia, partidul Noua Democraţie, în vederea constituirii unei noi majorităţi. Coaliţia ar urma să formeze un Guvern care va avea ca obiective evitarea falimentul Greciei şi a ieşirii din zona euro, informează AFP.

Papandreou şi-a menţinut refuzul de a organiza alegeri anticipate, cerute de opoziţie, apreciind că ele ar reprezenta o "catastrofă". El şi-a reafirmat refuzul de a demisiona, în timp ce rivalul său conservator Antonis Samaras i-ar fi cerut să plece.

Premierul grec a reafirmat că "miza pentru Grecia este să pună în aplicare" planul european anticriză din 27 octombrie, riscul unui refuz fiind "ieşirea din euro".

Prezenţi la Cannes, liderii G20 au declarat că UE trebuie să vizualizeze un viitor fără prezenţa Greciei. După ce Sarkozy şi Merkel i-au spus pe un ton drastic şi dramatic lui Papandreou că Grecia nu va mai primi niciun ban promis, dacă rezultatul referendumului nu este unui favorabil aplicării măsurilor de austeritate.

În cursul serii, cancelarul german Angela Merkel a avertizat la Cannes că aşteaptă din partea Greciei mai degrabă acte decât anunţuri, după declaraţiile premierului grec Giorgos Papandreou, care a evocat o posibilă renunţare la controversatul său proiect de referendum.

×
Subiecte în articol: faliment grecia negociere opozitie guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close